Cennet Adası “S.O.S” veriyor

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Cennet Adası’nda kara ve deniz dibi temizliği yapıldı.

Marmaris Çevrecileri Derneği koordinesinde Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Cennet Adası’nda düzenlenen etkinliğe, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü işçileri, turizm çalışanları ve dalgıçlar katıldı.

Kara ve denizden toplanan el arabası, yatak, araba lastiği, boru, cam, plastik ve metal atıklar, çalışmaya katılanları şaşırttı.

Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cennet Adası’nın, adına yakışır durumda bulunması gerektiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle adayı temizleyeceklerini anlatan Kutengin, “Karada gördüğümüz kirliliğin daha fazlası denizde var. Denizde de temizlik devam edecek. Bütün kirlilik, insan kaynaklı. Mühim olan temizlemek değil. Temizledikten sonra kirletmemek. Bunun için de okullarımızda seminerler yapıyoruz.” dedi.