“Dünya Çevre Günü Mesajımız”

marmaris çevrecileri derneği

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

‘Son balık  öldüğünde ,son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, doğa yok olduğunda, insanlar çevreye duyarsızlıklarının bedeli ile karşı karşıya geleceklerdir.’

MÇD Olarak sahip olduğumuz değerleri korumadaki duyarlılık   konusunda  buruğuz. Ancak karamsar değiliz. Doğanın korunmasında çevre olumsuzluklarının bertaraf edilmesinde , yaşam alanlarımızın savunulmasında  ve sebep olanlara karşı ,mücadelemize    devam edeceğiz.

Çevrenin korunması , çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre sorunlarının  çözümü amacıyla çıkarılan  çevre yasası yapılan değişikliklerle pek çok konuda devre dışı bırakılmış , maden arama faaliyetleri ,nükleer santraller ÇED Kapsamı dışına çıkarılarak yasa işlevsiz hale getirilmiştir.

MÇD Olarak, Yaşadığımız  Marmaris  doğası  ve yarınlarımız hakkında, malumun ilanı konuşmalar ile vakit geçirmeyip, bilimsel  proje ve çözüm önerileri ve buna bağlı aktif çalışmalarımız  ile teminat altına almaya çalışıyoruz.

Tarafsız olarak yürüttüğümüz hizmetlerimiz Marmaris’in geleceği için karşılık beklemeksizin yapılmaktadır. Bir Kızılderili atasözünü uyarlayacak olursak; ‘Marmaris bize Atalarımızdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldık’ düşüncesini çevre kirliliğinin baş sorumlusu insanlar olarak asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Dünya Çevre Günü ve Haftasını Marmaris’te ,Ülkemizde ve Dünyamızda gereken duyarlılığın oluşması dileği ile kutluyoruz.

YÖNETİM KURULU  ADINA

AHMET KUTENGİN