Rotary üyelerini bilgilendirdik

marmaris çevrecileri derneği

Marmaris Rotary Kulubü tarafından haftalık olağan toplantıya konuşmacı konuk olarak çağrılan  Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ve Mukbil Gülkokan Marmaris Çevre kirliği ve alınması gereken önlemler hakkında kulüp üyelerini bilgilendirdiler. Yaklaşık bir  saat süren toplantı sonrasında da yine çevre ile ilgi sohbetler yapıldı.

Mukbil Gülkokan : “Marmaris Körfezi çöp tenekesi olarak kullanılıyor” derken bunun için acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Gülkokan “Hayvanlardan çok çevreyi kirleten insanlar .” diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Marmaris Rotaract  Kulübü dönem başkanı Kübra Mengi Marmaris Deniz Ticaret Odasının destekleri ile Türmepa Deniz Temiz Derneği’nin katı  atık alım tekneleri ile koyların  temizliğini yapacaklarını söyledi.

Kutengin : “Marmaris Deniz Ticaret Odası ve Turmepa Deniz Temiz Derneği çalışmalarımızda bize her zaman yardımcı oluyorlar . Ancak temizlemekle bitmiyor. Deniz dibi inanılmayacak kadar kirli. Bu konuda halkı bilinçlendirmek lazım diye konuşmasına devam etti.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Müdürü Çağla Bikhan  Teknelerde Mavi Kart uygulamasının başladığına dikkat çekerek. “Mavi Kart uygulamasına uymayanlar etmeyenler büyük cezai işlemlerle karşı karşıya kalacaklar” diye konuştu.

Kutengin Rotary Kulüp toplantısının sohbet bölümünde yaptığı konuşmasının devamında :  “Marmaris Çevrecileri Derneğinin Deniz kirliliği ile mücadelesi tüm çalışmalarının ancak yüzde yirmisini oluşturuyor. Madenler, Ormanlar la ilgili konularda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlarımızdan ve siz değerli Rotary Kulüp üyelerinden destek bekliyoruz.” Diyerek duygularını ifade etti.