'''ÇEVRECİLİK ANLAYIŞIMIZDA KAPIMIZ, SİYASET DIŞI VE TARAFSIZLIK İLKESİNDE OLAN HERKESE AÇIKTIR'''

MÇD Çevre Haftası iki gün süren etkinlikleri

  • DIGITAL CAMERA
  • DIGITAL CAMERA
  • 2015-06-11 09.39.37
  • 2015-06-11 09.45.33
  • 2015-06-11 09.55.56
  • 2015-06-11 10.27.16
  • 2015-06-11 11.15.18
  • 2015-06-11 11.28.03
  • 2015-06-11 11.42.31
  • 2015-06-11 11.43.24
  • 2015-06-11 11.46.54
  • 2015-06-11 11.54.59

MÇD ÇEVRE HAFTASI İKİ GÜN SÜREN ETKİNLİKLERİ.

Amaç genç kuşaklara çevre bilincini aşılma organizasyonu ile görerek yaşayarak anlatabilmek…

10 Haziran etkinlikleri:
Marmaris Çevrecileri Derneği -MÇD Sürekli olarak yaptığı Çevre Bilinci Çalışmalarına “Çevre Haftası ” kapsamında da devam etti.
Marmaris Kaymakamımız Sn.Celalettin Yüksel ‘in Başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Md.lüğü, Marmaris Milli Parklar Md.lüğü, Orman İşletme Md.lüğü, Sahil Güvenlik Grp.K.lığı, Marmaris Ticaret Odası, Liman İşletmeleri Md.lüğü, Su sporları federasyonu birimleri ile Dalış okulu ve Çeşitli okullardan öğrencilerin ve basınımızın katılımı ile 10 Haziran 2015Çarşamba günü üç etkinlik birden gerçekleştirildi.
1. Günnücek te Bulunan Milli Parklar Müdürlüğünde MÇD tarafından Şehit Ahmet Benler İlkoulu öğrencilerine “Çevre Bilinci” konulu sunum yapıldı.
2. Milli Parklar Marmaris Müdürü Sn.Fikret Çatalkaya ve personeli tarafından Günlük ormanları öğrencilere gezdirilerek uygulamalı olarak bilgi verildi. Bastırılan “Sığlacık Anlatıyor” kitabı dağıtıldı.
3.Kaymakamımız Sn.Celalettin Yüksel ‘in çalışmaya katılması, öğrencilerle sohbet etmesi ve onlara neler öğrendiklerini sorması üzerine öğrendiklerinden çok mutlu olduğunu belirten Kaymakamımızdan minik öğrenciler “Geri Dönüşüm Kutuları” talep ettiler. Kaymakamımıza sarılarak kucaklaşan öğrencilerimizi daha sonra okullarına uğurladık.
4. 75.Yıl Anadolu Meslek Lisesi Denizcilik Bölümü öğrencisi gençkızlarımıza Sahil Güvenlik Grp.K.lığında SGK tanıtım videosu sunumunun ardından Çevre Mühendisi tarafından brifing verildi. Brifingin ardından SG K.lığına ait gemiler gezdirilerek bilgilendirildiler.
5. Denizcilik bölümü öğrencileri Marmaris Limanından tekne ile Bedir adası önlerine götürüldü. Dalış Okulu Dalgıç eğitmeni Sn. Erkul Bakıroğlu Hocamız Dalış yaparken su sporları federasyonuna ait bir tekne ve MÇD üyesi Tango teknesi de çalışmalara eşlik etti. Dipteki kirlilik yaratan örneklerden oluşan bir çuval atık çıkarıldıktan sonra öğrencilere dipteki durumun kötü olduğu ve geniş çaplı bir temizlik yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığı, hocamız tarafından belirtildi. Basına yapılan açıklama sonrasında limana dönülerek öğrenciler okullarına uğurlandı.
11 Haziran
MARMARİS ÇEVRECİLERİ DERNEĞİ- MÇD VE ORMAN İŞLETME MD. LÜĞÜ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ
Çevre Bilincini Genç Kuşaklara birebir yerinde yaşatarak bilgilendirmek, Marmaris Doğasını, Çevrenin önemini görerek ve etkinliğe katılarak aşılamak amacı ile düzenlediğimiz Çevre Bilinci Kazandırma organizasyonunun 11 Haziran Perşembe günü yapılan ikinci bölümünde Marmaris Ortaokulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Marmaris Ticaret Odası Marmaris Bal Evinde düzenlenen programlara katılmışlardır.
Marmaris Kaymakamımız Sn. Celalettin Yüksel ‘in Başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Md.lüğü, Orman İşletme Md.lüğü, Marmaris Ticaret Odası ve Bal evinin iştirakiyle düzenlenen, Organizasyona katılan çocuklarımıza sabah bölümünde Beldibi Orman Yangın söndürme İstasyonu ve Helikopter biriminde eğitim verilmiştir. Eğitime Orman İşletme Müdürümüz Sn. Hakan Zeybek, Marmaris İşletme Şefi Belgin Devecioğlu Saatçi nezaretinde tüm yangın söndürme birimleri katılmış ve öğrencileri bilgilendirmiştir. Mİ-17 Helikopter, 2.5 ton su alan Bambi Bucket su deposu eğitiminin ardından, Vidanjör, Su ikmal aracı ve acil müdahale aracının katıldığı Orman Yangını söndürme tatbikatı sonunda Çalışma sahasına gelen katılan Kaymakamımız, öğrencilerle yakından ilgilenmiş ve öğrendikleri hakkında bilgi almıştır. Daha sonra Yangın söndürme helikopteri keşif uçuşu yapmak üzere havalanmıştır.
MARMARİS ÇEVRECİLERİ DERNEĞİ- MÇD VE MARMARİS TİCARET ODASI-MTO OSMANİYE BAL EVİ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ
Orman İşletme Md. lüğünden ayrıldıktan sonra öğrencilerimiz MÇD üyelerinin refakatinde Marmaris Ticaret Odası tarafından yapılan Osmaniye’deki Bal evine götürülmüşler, video gösterimi, arıların doğadaki etkileri, bal ve arıcılığın tarihi, Bal müzesi, eski geleneksel ve günümüzün modern kovanları, Canlı arıların bulunduğu cam kovan incelemesi, Bal tadımı ve öğlen yemeği bölümlerine iştirak etmişlerdir. Çevre Bilinçlendirme çalışmalarının her iki bölümünden de pek çok bilgi ile donatılan ve mutlu olan öğrencilerimiz okullarına uğurlanmıştır. MÇD İçin Çevrecilik yılda bir gün naylon torba ile çöp toplamak ve konuşarak değil, her gün mücadele ederek, çevre olumsuzluklarını bertaraf etmek için projeler hazırlayıp ilgili kurumlara sunmak ve aktif çalışmak olduğundan, çevre bilincini genç kuşaklara kazandırma çalışmalarımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kurumsal işbirliği çerçevesinde sürdürülmeye devam edecektir. Organizasyona katılan tüm kuruluşlara ve emeği geçen kişilere, genç öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir