Hakkımızda

Marmaris Çevrecileri Derneği İç İşleri Bakanlığına bağlı Dernekler yasası dahilinde Tüzel kişiliğe sahip bir Dernek olup, 7 aylık bir çalışma ile her meslekten Çevreye duyarlı Marmaris yaşayanları tarafından kurulmuştur. Üye müracaatları 206 kişiye erişmiştir. Merkez Ofisimiz 39.Sok. Çeşme Meydanı Eski Cami yanı, Bedesten İş Merkezi 4//7 Marmaris 48700 adresinde çalışmalarını sürdürmektedir.MÇD’ nin Çalışma sistemi gereği her bölgede ve denizlerde çevre olumsuzluklarını tespit çalışmaları olup çevre olumsuzluklarını belgeleyerek (Foto.Vıdeo) Raporlarla Merkez ofisimize bildirmektedir. MÇD Tüm kamu kuruluşlarına destek amacını, yaptıkları çalışmaları Kendi bünyesinde oluşturdukları raporlama sistemine kanıtlarını ekleyerek konusunun ilgili merciine teslim ederek görevini bitirir. Görevlilerimiz ve üyelerimiz Çevre olumsuzlukları yaratan kişi ve kuruluşlarla temasa geçerek tüm olumsuzlar hakkında araştırmalar yapar, Taraflarla görüşür,konuyu uzman kişilere danışarak kanıt ve belge toplar ve ilgili mercilere iletir.Asla direk muhatap olmaz ve kişisel eylemlerde bulunmazlar. Yapılacak çalışmaların planları, organizasyonlar ve eylemler, önceden MÇD Yönetim Kurulu üyeleri, hukukçuları tarafından incelenir kararı verilir ve belgelere,kanıtlara göre yasal çerçevede Tüzüğümüz paralelinde çevre olumsuzluklarına karşı mücadelemiz gerçekleştirilir.

VİZYONUMUZ

Her kişi düşüncelerinde özgürdür. Ancak; MÇD Siyaset Dışı ve Tarafsızdır. Hiçbir üyemiz, kişi, kurum ve/veya kuruluş siyaseti ve taraflılığını MÇD Çatısı altında kullanamaz, MÇD’ye yansıtamaz ve kullandığı taktirde aramızda yer alamaz. MÇD ’yi kişisel amaçları için düşünemez. Görüşlerine ve Tarafına çekemez. MÇD Sadece ÇEVREDEN TARAFTIR çevre olumsuzluklarında karşısında hangi kişi, kurum olursa olsun yasal çerçevede karşıtlığını belirtir. MÇD, BEN Değil BİZ Prensibi ile hareket ederek, her üye birbirinin vizyonunu, kariyerini, ismini korumakla mükellef olup, hiçbir üye tek başına hareket edemez.

Marmaris Çevrecileri Derneği Sunumları

Marmaris Sunumu PowerPoint dosyası İndir