MÇD VE MUĞLA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Marmaris Çevrecileri Derneği- MÇD ile Muğla Üniversitesi-MU Rektörlüğü arasında “Eğitim ve Araştırma İşbirliği Sözleşmesi” 25 Temmuz 2011 tarihinde imzalandı.

Üniversite senatosu ve hukuk kurulu tarafından yasalara uygunluk incelemesi tamamlanan İşbirliği sözleşmesi, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Su Ürünleri Fakültesi, Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Türker, MÇD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kutengin, MÇD Denetleme Kurulu Üyesi Mukbil Gülkokan ile üniversite görevlilerinin ve Muğla  basın kuruluşlarının katıldığı imza töreni rektörlük makamında yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar yaptığı konuşmada;  Çevre ve çevre kirliliğinin önemini vurgulayarak, Marmaris Çevrecileri Derneğinin çevre duyarlılığının, bilime olan inancının ve desteğinin, bu güne kadar yapılan çalışmalarda dikkatle izlendiğini,   ilk kez resmi tüzel kişiliği olan bir dernekle işbirliği sözleşmesi yapmaktan Üniversite olarak onur duyduklarını belirtti.

MÇD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kutengin yaptığı konuşmada; Çevre bilinci ve insan yaşam kalitesinin artırılmasının ülkemizin geleceği açısından önemini vurgulayarak, MÇD’ nin çalışmalarında çevre olumsuzluklarına karşı yapılan ve yapılacak olan mücadelede, sadece protestolarla, muhalif görüşlerle, çözüm önerisi sunulmayan aksaklıkların dile getirilmesi yerine,  tarafsız, bilimsel verilere dayanan inceleme ve araştırma yöntemini kullandığını, bu sözleşme ile Marmaris ve çevresinin geleceğine ve bilime hizmet etmenin amaçlandığını, MÇD Üniversite işbirliğinden onur duyduklarını belirtti.

Rektör Harmandar ve Başkan Kutengin tarafından Eğitim ve İşbirliği Sözleşmesinin basın mensuplarının önünde imzalamasının ardından tören sona erdi.