Aldoğan. “Çevrecilerin her zaman yanında olacağım”

Aldoğan çevrecilerin yanında

Marmaris Çevrecileri Derneği başkanı Ahmet Kutengin, bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ı makamında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kutengin, geçtiğimiz günlerde yapılan Çevre Bilgilendirme Toplantısında da söz edilen çevre koruma uyarı levhaları hakkında Aldoğan’a bilgi verdi ve okullara asılmasını istedikleri çevre uyarı afişlerini göstererek, afişlerin asılması konusunda destek istedi.

Aldoğan, gittikçe kirlenen çevreye daha duyarlı olunmasının temelinde eğitim yattığını belirterek, çevre ile ilgili yapılacak her türlü projenin içerisinde olacağını söyledi. Aldoğan sözlerine şöyle devam etti; “Çocuklarımıza ilköğretim 3. Sınıfa kadar mutlaka çevre bilincini aşılamalıyız, çocuklarımız birer çevre müfettişi olmalı ve büyüklerini gerektiğinde ikaz etmeli. Çevreye yönelik olarak oluşturulacak her türlü projenin içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bulunacak ve gereken desteği vereceğiz. Görüyorum ki Marmaris Çevrecileri Derneği önümüze somut projeler ile geliyorlar ve bize düşen de onlara destek olmaktır.”

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, “Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantımızda da sözünü ettiğimiz gibi ilçemizin muhtelif yerlerine 16 adet çevre uyarı levhasını MTO ve belediyemizin destekleri ile yerleştireceğiz. Ayrıca okullarımız için hazırladığımız afişleri de Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gerekli izinleri aldıktan sonra bizzat kendi ekiplerimizle gidip okulların uygun gördükleri yerlerine asacağız” dedi. (İlhan Barlas)