Emekli Astsubaylar Fidan Dikti

temad fidan dikimi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Marmaris Şubesi (TEMAD) üyeleri, eşleri ve yakınlarıyla ‘Çamlık-Taşbükü’ mevkiindeki Ağaçlandırma sahasına yeni fidan diktiler.

1997 yılı Mart ayında Marmaris Orman Müdürlüğünün TEMAD’a tahsis ettiği sahada ilk fidan dikimini gerçekleştiren Emekli Astsubaylar her yıl aynı mevsimde üyeleriyle ağaçlandırma sahasına gelerek yeni fidan dikme, iyileştirme ve saha temizliği geleneğini sürdürdüler. Marmaris TEMAD üyeleri, eşleri, çocukları ve yakınlarıyla iki midi otobüsle sabah saat 0930’da Marmaris’ten hareket ederek Çamlık’taki bir restorantta toplu kahvaltı yaptılar. Ardından ağaçlandırma sahasına gidilerek takriben 130 adet selvi fidanı diktiler. Marmaris Orman Müdürlüğü Çetibeli sorumlusu Orman Mühendisi Sayın Özkan Çakıl’ın fidanların dikimi konusunda yaptığı açıklamaları dinleyen katılımcıların torunları ve çocuklarının fidan dikme konusunda gösterdikleri heyecan ve gayret doğrusu görülmeye değerdi. Dikilen yeni fidanlara can suyunun verilmesinden sonra sahadan ayrılan Emekli Astsubay ve yakınları Boncuk Koyuna giderek verilen molada doğayla, denizle baş başa olarak sohbet yaptılar. Program gereği önceden izni alınan ‘Mariç-Belbir’ içme suyu barajını da ziyaret eden topluluk akşam üzeri Marmaris’’e döndü.

Geleneksel Fidan Dikme, piknik ve gezi konusunda açıklamada bulunan  Dernek Başkanı E.Dz.Kd.Bşçvş. İzzet Karaağaç şunları söyledi:  “Marmaris Orman Müdürlüğümüzün 1997 yılında bize tahsis ettiği sahaya her yıl Mart ayında gelerek fidanlığımızı ziyaret ediyoruz. Bu yıl da havanın güzel olduğu bir Pazar gününde bu etkinlikte birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Bize yardımcı olan Marmaris Orman Müdürlüğüne, Çetibeli İstasyonu sorumlusu Orman Mühendisi Sayın Özkan Çakır’a, bölgenin tarihi önemi hakkında bizlere özgün açıklamalarda bulunan ağabeyimiz, meslektaşımız, Ülkesel Rehber Sayın Erol Uysal’a teşekkürü borç biliyorum ” dedi. Yapılan etkinliğin sonunda her katılımcının yüzünde yeni bir fidan dikmenin mutluluğu ve sevinci gözleniyordu.