'''ÇEVRECİLİK ANLAYIŞIMIZDA KAPIMIZ, SİYASET DIŞI VE TARAFSIZLIK İLKESİNDE OLAN HERKESE AÇIKTIR'''

Greenpeace Destek İstiyor

greenpeace destek

Greenpeace yönetimi Japonya’da yaşanan nükleer felakete rağmen, Başbakan Erdoğan’ın nükleer santralleri kurmakta ısrarlı olması nedeniylele nükleer kampanyalarında bir dönüm noktasında olduklarını belirterek nükleer kam panyalarına destek istiyor.

Geçen sene konuyu Meclis’in içine kadar taşıdığımız nükleer kampanyamızda, çeyrek milyon kişi kampanyaya katılmış ve imzalar Meclis kürsüsüne kadar gitmişti. Şimdi daha büyük bir kampanya ile Başbakan Erdoğan’a “Türkiye nükleer istemiyor!” dememiz gerekiyor. Eğer sen de nükleere mahkum olmak istemiyorsan, lütfen Greenpeace’e bu konuda daha etkin çalışabilmesi için maddi destek ver. Şimdi harekete geçmezsek, Türkiye’de son 18 yıldır başarı yla yürüttüğümüz nükleer kampanyadaki tüm kazanımlarımız elimizden kayıp gidebilir.
Japonya’da yaşananlardan sonra Hükümet, konuyu tartışmaya bile gerek görmeden aktif haldeki Ecemiş fay hattı üzerine nükleer santral kurma kararında hâlâ ısrarlı. Erdoğan sorumluluk almak yerine, yaşanan felaketi tüp gaza indirgeyerek durumu halka önemsiz göstermeye çalışıyor. Oysa Japonya’da radyoaktif sızıntı hâlâ devam ediyor. Yaşanan felaketle ilgili Başbakan Erdoğan’dan asla duyamayacağın bir kaç çarpıcı bilgiyi seninle paylaşmak istiyorum.

1. Kazanın Tokyo Elektrik Şirketi TEPCO’ya maliyeti 130 milyar dolar.
2. Avrupa Radyasyon Risk Komitesi (ECCR) raporlarına göre bölgede 200.000 kişi kanser riski altında.
3. En az 25 ülke Japonya’dan ithal edilen zirai ve diğer gıda ürünlerine yasak getirdi. Bu karar, bölgedeki geçim kaynaklarını on yıllarca etkileyecek.
4. Japon Nükleer Ajansı, 10.500 ton radyoaktif suyun, Pasifik Denizi’ne boşaltıldığını doğruladı.
5. TEPCO, denizde yapılan ölçümlerde yasal sınırın 10.000 kat üzerinde radyoaktif iyot-131 tespit edildiğini açıkladı.
6. Bölgenin 30 km. çapında yaşayan insanlar risk altında, çocukların dışarıda oynamaları çok riskli.
7. Japonya turizm açısından da etkilendi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya’ya turistik uçuşları iptal etti, sadece çok gerekli uçuşlara izin veriliyor. Japonya’ya uçuşlar %75 oranında azaldı.

Greenpeace hükümetlerden, şirketlerden ve politik partilerden maddi destek almadan, sadece bireysel deste klerle kampanyalarına devam ediyor. Desteğin bu yüzden hayati önem taşıyor.

Bu mektuba cevap vererek, Türkiye’de Greenpace’i maddi olarak güçlü kılan binlerce kişiye katılman dileğiyle. Şimdiden teşekkürler.

Sevgiler
Hilal Atıcı

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir