M.Ç.D. Cennet Adası deniz dip araştırması

• TEKERLEK 2
  • TEKERLEK 3
  • untitled

Bilindiği gibi Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü desteği ve ekipleri ile Cennet Adası yangın tehlikesi yaratan atıkların temizliğini yapmıştık. Gittiğimiz Gerek mangal kömürü atıklarından dolayı piknik amaçlı kullanılan Cennet Adası sahili gerekse Bedir adası civarı ve sahillerinin atıklarının bolluğu, dalışlarımız ve çevre temizlik çalışmalarımız, duyarlı üyelerimiz ve destekçilerimiz  ile tahribatları  önlemeye çalışmaktayız. Arşivimizde bir adet de DAMPER VIDEOSU Oldu…

Bu seferde cennet adası çevresi deniz dibi dalışlarımızda vaktiyle çekek amaçlı kullanılmış ve terkedilmiş paslı ve kirlilik içinde gördüğümüz sekiz tekerlekli kamyon damperi dipte diğer atıklara ilave bulunmaktadır. İçki kutuları ,klozet , plastik sandalye, Bedir Adasında yatan çamaşır makinesi , stepne v.s atıkları zaten bizlere yabancı değildi..MÇD Tarafından koordinatları daha önceden belirlenmiş bu kirli alanların temizliği ve atıkların çıkarmamız için Ulaştırma ve Denizcilik  Bakanlığı ilgili bölümlerine müracaat ettik ve bilgilendirdik. Foto ve Batık ve atıkları koordinatlarını ve çizimlerini gönderdik bize dönüşleri de oldu.. Resmi cevaplarını ve yasal kurallar hakkında bilgilendirdiler.. Sezon sonu Projelerimizin ne şekilde değerlendirileceğini bekleyeceğiz… Daha önce de tüm Proje bilgilerini de Basınımız ve kamuoyunu bilgilendireceğiz..