Marmaris Cennet Adası Çöplüğe Döndü

MARMARİS ÇEVRECİLERİ DERNEĞİ CENNET ADASI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, Su Sporları Başkanı Salih tunç’la birlikte Cennet Adası’nda incelemelerde bulundu. Ancak Cennet Adası’nda karşılaşılan durum hiç de iç açıcı değildi. Ada adeta çöplüğü andırıyordu. Dernek Başkanı Kutengin bu duruma tepki gösterdi.

• 5
  • 6
  • 41
  • 73

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin Marmaris Cennet Adası’nda yapmış olduğu araştırmaları bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Kutengin’in açıklaması şöyledir;

“Geçen hafta Üniversite eşliğinde Körfez çalışması yaparken tespit ettiğimiz Cennet Adasındaki mezbelelik, çöplük ve amacı belli olmayan konaklama (!) kulübelerine üyemiz olan su sporları Kooperatif başkanı Salih Tunç ekipleri ile gittik. Kıyının çöplük haline gelmiş olması ve yangına her an açık olması endişe verici idi. Sit alanı olan Bu arazinin Orman Müdürlüğü, Milli Parklar gibi ilgili kurumların hangisinin sorumluluğu altında olduğu ve tapulu olup olmadığını araştırıyoruz. Ayrıca kıyıya yanaşan teknelerden veya kıyıda mevcut kirlilik kaynaklımı olduğu anlaşılmayan, deniz içi kirliliği de mevcut. Bu bölgenin daha evvel MÇD ve Orman İşletme Müdürlüğü Ekipleri desteği ile gerçekleştirdiğimiz Cennet adası temizliği gibi uygulamayı planlayacağız. Ancak buradaki atıkların kaldırılması basit bir olay olmayıp temizlenme sonrası atıkların da taşınması gerekmektedir. Elde ettiğimiz bilgileri çekim yaptığımız VİDEO görüntülerini de her zaman olduğu gibi ilgili kurumlara da gönderip yetkilileri de bilgi sahibi yapacağız. Ancak ve ne yazık ki beş yıldır Üniversiteler eşliğinde ve Marmaris’in yarınlarına duyarlı Sponsorlarımız haricinde, bilimsel tespitlerimizi ilgililere duyurmamıza rağmen ve bu sezon MÇD olarak devam ettiğimiz Marmaris Körfezi, Selimiye, Orhaniye, Bencik Koyu, Dirsek Koyu, Orman çalışmalarımızdaki çevre tahribatlarını ilgili kurumlara bildirmemize rağmen ilgi duyulmamasını da kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. “