MARMARİS DOĞASINA YENİ DARBE

Kutengin ‘’Marmaris Çevrecileri Derneği olarak aldığımız duyum ve basında da yer aldığı üzere Marmaris Çiftlik Koyu Çiftlik adası da İş adamı Ali Ağaoğlu tarafından satın alınmış. 80 dönüm adanın 27 dönümü tapulu ve Turizm İmarlı. MÇD olarak 5 yıldır verdiğimiz mücadelede ormanlarımızın ,koylarımızın işgali hep yasal (!). bu izinler ile Marmaris doğasının katli ilk değil. Cennet Adası 4 dönüm, Bencik koyu 9 dönüm, Keçi adası Fener tadilatları ve şimdide Çiftlik koyu Çiftlik adası.

Büyük bedelle alınan adaya herhalde adanın doğal yapısını bozacak tesislere mani olunamayacak ve doğal yapı korunamayarak çirkin görüntüler meydana gelecek. Keçi adası fenerin keçi adası malikane olması gibi. Bizleri üzen ayrı bir durum da basında yer aldığı gibi Marmaris Çiftlik adasının satın alınmasının GETOB , TÜRSAB ve EMLAKCILAR DERNEĞİ Gibi, varlıklarını Marmaris’e Borçlu olan yetkililerin (!) ‘ YERLİ YATIRIMCILAR MARMARİSİ KEŞFETMEYE BAŞLADI ‘ Görüşleri ile destek vermeleri. Yıllardır Fuarlara katılımlarla, marinalarla, Marmaris’e yatırım adı altında bugüne kadar yapılanların doğaya nasıl zarar verildiği doğanın nasıl işgal edildiğini, her zaman olduğu gibi hiçbir şeyden haberi olmayan olsa da günlük yaşayan ve umursamayan kamuoyunun yine de çocuklarının  yarınları (!) için taktirine bırakıyoruz. ..’’