MARMARİS GÜNNÜCEK PARKI MOTORSİKLET FESTİVALİ

marmaris motosiklet festivali

Marmaris Çevrecileri Derneği olarak çevre olumsuzluklarına karşı yapmakta olduğumuz mücadele içinde  doğamızı, ormanlarımız, denizlerimiz, akarsularımız yaşadığımız çevre  sit alanlarının korunması yer almaktadır. Çalışmalarımız aynı zaman da kurumlara destek amacı da taşımaktadır.

Bölgemizde bulunan Milli Parklara ait Marmaris Günnücek  Parkı korunma ve yaşatılma ihtiyacı olan sığla ağaçları  ve çeşitli bitki örtüsü ile kaplıdır. Korunması gereken bu bölgede ne yazık ki tahribata sebebiyet veren organizasyonlar, alanın işletmecilere kiralanması gibi uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Son yapılan İzci Kampı ve festivali Günnücek mesire yerinde büyük tahribata neden olmuştur. Derneğimiz tarafında öncesi ve sonrası olarak tahribatlar foto ile belgelenmiştir. Meydana gelen tahribat yetersiz personele rağmen bir yıllık çalışma ile ve 400 sığla fidanı dikilerek  kapatılmaya çalışılmıştır.

Marmaris Çevrecileri Derneği olarak 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 2873 sayılı Milli parklar Kanunu gereğince Organizasyon için verilen izinlerin kaldırılmasını 23-24 haziran 2011 tarihinde başlayacak Motorsiklet Festivalinin Günnücek dışına  çıkarılmasını  İzci kampı sonrası meydana gelmiş tahribatın daha fazlasının  önlenmesi için Hukuk mücadelemize gerek  kalmayacağı  inancımızla talep etmekteyiz.

Festivale 600 adet motorun kayıt yaptırdığını, BİNLERCESİNİN BU ORMANLIK ALANA GİRECEĞİNİ, GÜRÜLTÜ VE EKZOS GAZININ SIĞLA ĞAÇLARINDA YAPACAĞI OLUMSUZ ETKİYİ, YAŞAYAN CANLILARIN MAĞDURİYETİNİ AYRICA KURULACAK ÇADIRLAR İLE, yine bu bölge tabanının yumuşak özelliği ile ağaçların su almalarının zarara uğrayacağı, buharlaşmayı önleyen bitki örtüsünün tabanının ezileceğini sığla ağaçlarına verilecek zararı  ve katliamı durdurmanızı bilgilerinize sunmaktayız.

Saygılarımızla

Ahmet Kutengin