'''ÇEVRECİLİK ANLAYIŞIMIZDA KAPIMIZ, SİYASET DIŞI VE TARAFSIZLIK İLKESİNDE OLAN HERKESE AÇIKTIR'''

Marmaris körfezi su altı araştırmasının yedincisi yapıldı

marmaris çevrecileri derneği

MÇD ve Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin Marmaris Körfezinde 18 ayrı noktada yaptığı araştırmanın yedinci etabı körfez içinde devam etti.  Marmaris Çevrecileri Derneği ile Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin birlikte gerçekleştirdikleri körfez araştırmalarının yedinci etabı sonunda bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Marmaris Körfezi su altı inceleme araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Kutengin açıklamasına şöyle devam etti. “MÇD’ nin Üniversite ile yedi aydır yaptığı ve 12 ay sürecek Marmaris Körfezi analiz araştırmalarının bu etabında da körfez içinde muhtelif derinliklerden numuneler alındı. Üniversitenin hazırlayacağı bu raporlar en yakın zamanda kamuoyuna açıklanacaktır.”

M. İsmail ÜÇKAN

MÇD ve Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin ortak projesi devam ediyor. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin su altı inceleme ve araştırmalarımız devam ediyor. Üniversitenin hazırlayacağı bu raporları zaman zaman kamuoyuna paylaşacağız.”diye konuştu.

Araştırmaların başında olan Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan’da basın toplantısında, son çalışmada günlerin kısalması nedeni ile zorluklarla karşılaştıklarını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan : “Alınan numuneler üniversitenin laboratuarında inceleniyor. Bu incelemeler sonunda hazırlanan raporlar arşivleniyor.”diye konuştu.

Bir soru üzerine Prof. Dr. Tarkan : “Bu etapta geçtiğimiz etaplarda karşılaştığımız zararlı türlerle karşılaşmadık. Ancak bundan bu sorunun bittiği anlaşılmasın. Çünkü kış nedeni ile bu zararlı türler derin sulara çekilmiş olabilir. Orada yaşamlarına devam ediyorlar. Yaz mevsimi başında da tekrar görülebilirler. Ayrıca, incelemelerimizde tespit ettiğimiz, plantonik canlıların yanı sıra cansız plantoniklerin de yoğun bir şekilde görülmesi iyiye işaret değil. Akdeniz ve Cebelitarık’tan her yıl yüzlerce zararlı tür geliyor. Ancak bu türlerin bir kısmı buradaki şartlara uyum sağlayamıyor, yok oluyor. Bir kısmı da yaşamlarına devam ediyorlar.”dedi. Prof. Dr. Tarkan Aralık ve Ocak ayları içinde MÇD ile okullarda ve kurumlarda eğitim programlarına başlayacaklarını da söylerken : “Ekibimizle birlikte yapacağımız sunumlar ile deniz ve çevre konusunda bilgilendirme yapacağız.”dedi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin’de  bir soru üzerine dere ve azmaklarda yapılan su kirliliği ölçümlerinin devam ettiğini 13 Aralık’ta  yapılacak toplantıda bu raporların kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Kutengin, ayrıca Marmaris’te binaların depreme dayanıklılık testleri ile ilgili çalışmalar yapılacağını, bu konuda İzmir 9 Eylül Üniversitesi ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir