Marmaris’te Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı

Marmaris yaralı caretta caretta kaplumbağası kurtarıldı

Tekne turu sırasında bir çoçuğun denizde fark ettiği yaralı Caretta caretta kurtarılarak, rehabilitasyon merkezine gönderildi.

Marmaris’te denizde yaralı olarak bulunan Caretta caretta kurtarıldı.

Tekne turunda deniz yüzeyinde bir kaplumbağanın hareketsiz bir şekilde durduğunu fark eden 11 yaşındaki Deniz Tugay, Marmaris Liman İşletmeleri AŞ’nin Genel Müdürü olan babası Şükrü Tugay’a haber verdi. Tugay, durumu Marmaris Çevrecileri Derneğine bildirdi.

Tugay, Dernek Başkanı Ahmet Kutengin ve beraberindekiler, Caretta carettayı kurtarmak için bir botla denize açıldı. Uzun uğraşlar sonunda bota alınan kaplumbağanın yaralı olduğu için yüzemediği anlaşıldı. Kaplumbağa, Marmaris Limanı’na getirilerek karaya çıkartıldı ve Dalyan’da bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine haber verildi.

Kaplumbağanın üzerini ıslak bir bezle örten çevreciler, üzerinden sürekli su dökerek hayvanın sıcak havadan olumsuz etkilenmemesini sağladı. Dalyan’dan gelen uzman ekip, yaralı kaplumbağayı alarak tedavi edilmek üzere rehabilitasyon merkezine götürdü. Caretta carettanın, balık ağına takılarak yaralandığının tahmin edildiği belirtildi.

Kaplumbağanın yavru olduğunu ifade eden Kutengin, denize bilinçsiz olarak atılan ağların bir çok canlıya zarar verdiğini ve atıl durumda bulunan ağların temizlenmesi gerektiğini kaydetti