Marmaris’teki Bin 500 Liraya Kiralanan Ada

500bin liraya satilan ada marmaris mcd

Marmaris’te özel bir şirkete aylık bin 500 lira karşılığında kiraya verilen ve 1.derece doğal sit alanı olan Fener Adası’nda yapılan çalışmaların ihale şartnamesine uygun olmadığını iddia eden çevreciler, kiralamanın iptal edilmesini istedi.

Kiralandığı ilk günden beri Marmaris Çevrecileri Derneği’nin takibinde olan Keçi Adası için son olarak İçmeler Belediyesi’nce, adada yapılan inşaatlar için durdurma kararı alınmıştı. Bu karar rağmen Marmaris Çevrecileri Derneği konunun peşini bırakmadı. Adadaki gelişmeleri incelemek için Keçi adasına giden dernek başkanı Ahmet Kutengin hava muhalefeti sebebi ile adaya çıkamadı. Kutengin gelişmeler ilişkin şunları söyledi:

“Bilindiği gibi cennet adasında bulunan Fener 1.Derece sit alanı Milli Parklar ve Milli Emlak sorumluluğunda bulunan bir yer. MÇD olarak ihale ile alınan bu bölgeyi İçmeler Belediyesi desteği ile sağlanan Tekne ile devamlı kontrol ediyoruz. Bu gün de geçen seferki tespitlerimiz ve ilgililer ile yaptığımız yazışmalar sonucu fenerin bugünki durumunu tespit etmek geçen sefer görüntülediğimiz doğal kayalıkların yontularak düzleştirildiği alanın bugünkü durumunu saptamak ve sonucu yetkililere bildirmek amacı ile yola çıktık. Ancak kötü hava koşulları deniz feneri adasına yanaşmamızı ve bölgeye çıkmamızı engelledi, aşırı dalga yüksekliği ve rüzgar nedeni adaya yanaşamadık ve geri döndük. Haftaya yine aynı bölgeye giderek ve fakat dalgıç ekiplerimizi de yanımıza alarak fener adasının çevresindeki deniz dibi görüntülerinide Köy hizmetleri sahili ve İzmir Çukuru denilen koy da çekim yapmayı planladık. Fenerde yapılan tadilat ve inşaat atıklarına ada çevresi deniz dibinde rastlamamayı dileriz. Hem ihale şartnamesine ,hem milli parklar kurallarının dışına çıkılarak yapılan iskelenin mühürlenmesi dahil ‘Bilimsel çalışma için tadsilat yapılıyor’ açıklamasına karşı çevre olumsuzluğuna karşı denetlememiz devam edecek ve ne gibi bilimsel çalışma için bu Fener ve adada inşaat yapıldığını ve gelişmeleri öğrenmeye çalışıyoruz”