MÇD GÜNNÜCEK MOTOR FESTİVALİ DENETLEMESİ

marmaris gunnucek motor festivali denetlemesi

Marmaris Çevrecileri Derneği Günnücek de yapılacak Motor Festivali için Motorcular Derneği Organizasyonunu ,yerleşim planlarını ,gündemlerini öğrenmek ,bölgenin korunması için ne gibi tedbirlerin alındığını tespit etmek için bölgeye araştırma ziyaretinde bulunarak Organizasyon hakkında bilgi alıp değerlendirmelerde bulundu.

MÇD Başkanı Ahmet Kutengin;

‘Bugün Burada bulunmamızın sebebi MÇD Olarak karşı olduğumuz ancak Valilik ve Milli Parklardan izinleri alınmış ve onaylanmış Motor Festivalini Günnücek’e  zarar vermeden ciddi ve hassasiyet gösterilecek bir çalışmanın yapılmasını sağlamak, takip etmek organizasyona Günnücek’in önemini anlatmak Festival boyunca da Günnücekin korunması için gözcülük konumunda çalışmak ve bu çalışmanın Motorcular Derneği ile birlikte planlamasını yapmak içindir. Ziyaretci ve misafirlerin ormanlık alana girmeyecek şekilde hudutlarla koruma altına almaktır.

MÇD Günnücek’te Motor Festivalinin ve bu gibi organizasyonların yapılmaması için Çevre Orman Bakanlığına ,Milli Parklara gerekli müracaatları yapmış ancak önleyememiştir. Çünkü Geçen yıl yapılan İzcilik Festivali yaraları ve tahribatı henüz tam sarılmamıştır. Bu durumda bize düşen MÇD ve Motorcular Derneği ile Organizasyonun sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamaktır. Festivalin Öncesi ve sonrası Foto tespitleri ile Motorcular Derneği ile birlikte saptanacaktır. Tek Tesellimiz bu Festivalde Motorcular Derneği tarafından Günnücekin donanımlarının  onarımı ,kamera sistemini kurmaları,Elektrik direklerinin yenilenmesi,çevre düzenlemesini yapmalarıdır.

MÇD Bundan sonra çevre olumsuzluklarına karşı Günnücekin korunması için en başta yazışmalar evresinde önlem almaya çalışcaktır. MÇD Olarak devamlı izlemekte olduğumuz bir başka durum ise Görevli elemanların yetersizliği ile bu bölgenin korumasız kaldığının tespitidir. Bu konu ilgili kurumlara ayrıca rapor verilecektir.

Bugün 17 Haziran Dünya Çölleşme ve kuraklıkla mücadele günü ve bu güne  ait bir kutlama mesajını aktarmak ve Günnücekin doğasına aykırı Festivallere onay verenlerin  bu mesajla özdeşleşmesini diliyorum ve taktirlerinize bırakıyorum.

* ‘Kuraklık ve Çölleşmeyle mücadelenin en önemli yolu, sahip olduğumuz SU ve BİTKİ Kaynaklarının en iyi şekilde KORUNMASI ve bu kaynakların tasarruflu şekilde kullanılmasından geçmektedir’*

Umarız Günnücek bundan böyle bu gibi organizasyonlara bu kutlama mesajı nedeni hedef  olmaz dedi.

Marmaris Riders Motosiklet Klübü Başkanı Ahmet Çatan ;

MÇD ‘nin ve Günnücekin hassasiyetine katıldıklarını kendilerinin de çevreciliğe önem verdiklerini Motor Klübü Üyelerinin kariyerlerini çevrecilik anlayışları hakkında bilgi vererek, bu organziasyon da aldıkları tedbirleri yerleşim planı üzerinde bölgeyi MÇD İle gezerek tespit yaptı. Motor Parkı,Tanıtım Standları ,Kamp ve Konser alanlarının ormanlık dışına çıkılmış hudutlarının belirlenerek boş alanların değerlendirildiğini ,Arabaların dışarda bırakılacağını,Festivale katılanların Orman içine gezmek için bile sokulmayacağını belirterek MÇD ve Motor Klübü görevlilerinin müşterek  gözetiminde gerekli ikazların yapılacağını Organizasyon boyunca bölgenin korunması için  MÇD  birlikte çalışacaklarını belirtti. Onarımını yaptıkları ve yapmayı planladıkları bölge birlikte gezildi.