MÇD ÖZEL PROFESYONEL İLGİM OKULUNDA

• EcoSchools
  • IMG_5329
  • DIGITAL CAMERA
Kutengin’ Bilindiği gibi MÇD, Çevre Bilincini geliştirmek için İlkokullardan başlayarak MÇD Kurucu Üyesi Psikolog Sevil Öksüz liderliğinde Okullarda ve Ana Okullarında Görsel bilgilendirme eğitimleri  vermektedir. Ayrıca Çevre Haftası Kutlamalarını da İlk,Orta ve Lise öğrencilerimizin katılımı ile aktif Çevre Çalışmaları organize ederek, Çevre Bilincini yerinde ve görerek genç kuşaklara tanıtma çalışmaları yapmaktadır.
Çevre Konusunda ön planda eğitim veren Özel Profesyonel İlgim Okulunda da birlikte çalışma amacımız ile planlamalar yapma kararı alındı.’
Okul Müdürü Sema Demir Hüner ve Çevre Koordinatör öğretmeni Nuriye Yılmaz ‘ Marmaris te bulunan Özel Profesyonel İlgim Okulu 2014-2015 yılında uluslar arası Eco üyeliği ve Yeşil Bayrak kazanabilmek için Türçev Eko Okullara müracaat etti. Yıl içinde Geri Dönüşüm -Çevre Kirliliği ve Biyolojik Çeşitlilik konusunda yaptığı çalışmaların ödülünü sonunda aldık. 28 Matyıs 2016 da  Cumartesi Günü Ankara Türçev Genel Merkezinde Yeşil Bayrak ödülü teslim törenine de İlk Okul Öğretmenleri Rabia Tayfur ve Nagehan Çalışkan ile katılacağız.
Ayrıca Üniversiteler ile Bilimsel Çevre Çalışmaları tapan Marmaris Çevrecileri Derneği ile İşbirliği yapmak için gerekli Planlamaları yapacağız. MÇD İle müşterek çalışmalarımız da aktif çevre çalışmalarına katılmak ve MÇD Gençlik Klübüne gençlerimizi üye yaparak da Çevre Konusunda duyarlı ve  sorumluluk sahibi birer çevre koruyucusu  olmalarına destek olacağız. Marmaris gibi doğal zenginliğe sahip bir yerleşim yerinde bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti’