MÇD ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİYOR

marmaris akbük koyu

MÇD İnternet sitesinde yayına soktuğu şikayet sayfasına bildirilen çevre olumsuzluklarını takip ediyor.

‘Marmaris Çevrecileri Derneği olarak sizlerinde bildiği gibi gerek yazılı gerek mail yolu ile MÇD’ye iletilen Çevre olumsuzluklarını takip ederek ilgili kurumlara bildirip sonuçlarını da takip etmekteyiz.Ayrıca gelen şikayetler ile tetkikimiz  sonuçlarını da duyarlı olup MÇD’ye bildirim yapana aynı sitede cevap veriyoruz.

Bunlardan birde Gökova Akbük koyu 1.derece sit alanlarına yapılan kaçak yapılar ihbarı idi .MÇD Bu bölgeye giderek yaptığımız incelemede gördükki  karavan adı altında yapılan vilların hiçbirinde izin ve ruhsat yok ve sit alanı. Gerek Marmaris’te gerek ise her yerde rastladığımz ‘Biz yapalım belge ve izinleri sonradan hallederiz ‘ zihniyeti bura da da geçerli olmuş. Burada doğup büyümüş baba toprağında tek göz evini yıkanları 13 adet villaya izin verenleri kamuoyunun taktirlerine sunuyoruz. Tek göz oda sit alanı 13 adet villa sit alanı değil.? Arkasında kimler olduğunu da araştırıyoruz’ dedi.