MÇD Takipte…

marmaris çevrecileri derneği

MÇD Çevre çalışmalarına ait İhbarları ve olumsuz tespitleri takip etmeye devam ediyor.

Marmaris Çevrecileri Derneği olarak gerek telefon, gerek ise (Ş) Şikayet ihbar bölümüne gelen ihbarları araştırıp aldıkları  bilgileri ihbar sahiplerine ilettiklerini anlatan MÇD başkanı Ahmet Kutengin, yayınladığı basın açıklaması ile uygulamaları hakkında bilgi verdi;

Kutengin açıklamasında; “Bizi memnun eden, artık Marmaris dışından da Çevre olumsuzluklarını bize bildiren ihbarların gelmesi yardım ve destek talepleridir. Karşılıksız yaptığımız çalışmalara ve Derneğimize duyulan güven ve ciddiyetimize olan inanç bizim en büyük mükafatımız oluyor. Dileğimiz Marmaris için yapmakta olduğumuz çalışmaların da ciddiye alınması ve kurumlar tarafından duyarlılığın gösterilmesi” dedi.

Kutengin yapılan uygulamalar ile ilgili şunları söyledi;

Deniz Anası;

Körfez çalışmaları için Muğla Üniversitesinde toplantıda bulunduğumuz sırada Marmaris İçmeler Belediyesinden Su Ürünleri Fakültesine gelen bir Deniz Anası görüldüğüne dair ihbar nedeni Su Ürünleri Fakültesi Hocamız Ahmet Nuri Tarkan ile Marmaris’e indik . İçmeler Belediye Başkanı Sayın Zeki Eren’in tahsis ettiği vasıta ve Tekne ile İçmeler sahili ,İzmir Çukuru adalar ve sahilleri tarandı. Deniz anasına rastlanamadı ancak karşı koydaki deniz üstü köpük kirlilikleri dikkat çekti ve üniversite tarafından analizi yapılmak için örnekler alındı.

Bir Yıllık Körfez çalışmasının yapılmakta olan analizlerde 12.000 sayısına ulaşıldığı, Eylül sonuna kadar da bitirilmeye çalışıldığı Tarkan hocamız tarafından belirtildi.

Keçi Adası;

Sahil ve kıyı tarama gezisinde evvelce üstünde durduğumuz ve Kıyı Emniyeti tarafından ihaleye çıkarılarak Hattatlar tarafından kiralanan Keçi adasında tadilat faaliyetlerini tespit ettik. Çalışma dönüşü İçmeler Belediye Başkanı Sayın Zeki Eren’e konuyu aktararak takipte olduğumuz ve tespit ettiğimiz durumu sorduk. Başkan, İhale ile alınan bölgeninin sadece boya ve iyileştirme yapılabileceğini takip ettiklerini ve herhangi bir projenin yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

MÇD Olarak Marmaris’te sabah kazılan temelde öğleden sonra geçtiğimizde birinci katın perdesinin asıldığının görülmesine alışık olduğumuzdan herhangi bir emri vakiye müsaade edemiyeceğimizi belirttik.. Ayrıca Orman içinde yükselen (Pamucak) Beton yığını otelin önündeki ağaçların inşaat bitiminde ‘manzaraya mani oluyor diye kesilmemesine dikkati çektik.  Zeki Başkan bu ağaçların numaralandığını ve kesilmesinin mümkün olmadığını belirtti’