MÇD ve GÜLE, GÜLE KÖRFEZ

marmaris korfez dibi
Haberin Fotoğraf Galerisi

Kutengin ‘Bilindiği gibi Marmaris çevrecileri Derneği olarak Muğla Üniversitesi Su Ürünleri fakültesi ile 1.5 yıllık bilimsel bir çalışma yaparak 308 sayfalık sonuç raporunu tüm kuruluş ve yerel yönetimlere sunmuştu.MÇD Olarak raporda belirtilmiş olumsuzluklar ve çözümleri de belirtilmişti. Bu çalışmanı ikinci etabı Körfezi etkileyen olumsuzlukların ve kirliliğin nasıl bertaraf edileceği ve önlenebileceği konusunda 3-4 aydır Uzman kuruluşlar ve ekipler ile görüşüyor ve Proje hazırlamaya çalışıyoruz. Tabi ki elde edilecek sonuca göre hazırlanmakta olan proje yine yetkililere ışık tutması için sunulacaktır.

Bu gün uygulamakta olduğumuz çalışma gerek erozyon gerekse Azmaklardan gelen insan kaynaklı atıklara nasıl mani oluruz, Denize ulaşmalarını nasıl engelleriz ,Körfez deniz dibi temizliği nasıl yapılırsa ait hazırlanan proje kapsamında Firma ve uzmanların talep ettiği bilgilerin temini ve belgelenmesi dahilindedir. Uzman ve Mühendisler Marmaris’e gelerek MÇD İle toplantılar yapmaktadır.

Ancak elde ettiğimiz bilgiler vıdeo  ile tespit ettiğimiz su altı çekimleri ile şahit olduğumuz görüntüler başta Körfez sahil şeridinin, plajların inşaat atıkları ile nasıl çöl haline geldiği denize oksijen sağlayan Poseıdon çayırlarının nasıl çamur ve atıklarla kaplandığı,ve yok olduğu Teknelerden atılan demirler ve taramalar ile çayırların büyük zarara uğradığının  tespitimiz ve Körfezin yok oluşuna şahit olmamız  çok üzücü ve  vahim olmuştur. Marmaris’e tesisler kazandırmak örnek bir ilçede yaşamak tabiki desteklediğimiz uygulamalardır. Ancak tesisler yaparken körfezi yok etmek bu tesislerin Marmaris yaşayanlarının yarınlarını yok etmek demektir.

Üniversite ile yapılmış olan Türkiye de bir eşi olmayan bilimsel bir çalışmanın Marmaris adını taşıması  bizim için bir onur kaynağıdır. Ancak; bilimsel sonuç raporunun bilim adamları tarafından 308 sayfalık sonuç raporuna  gösterilen ilgisizlik  bugün şahit olduğumuz görüntüler ile Raporun  ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır.

Temas etmek istediğimiz bir konu ise; Devamlı birlik beraberlik den bahsedenlere sesleniyoruz, siyaseti ve taraflılığı ön plana çıkaranlar MÇD den içeri giremezler. Marmaris ‘i temsil eden  dünyanın incisinden inci çevre hoyratlığı nedeni alınmıştır, geriye kabuklar kalmıştır. Eğer bilime, çalışmalara değer verip ilgi gösterilir ise kalan kabuklar inciyi tekrar yaratabilirler. Marmaris de ormanlarımız, koylarımız ve körfezimizde  gittikçe sona yaklaşılmaktadır 3 yıldır belgeler ile internet sitemizde durumu yayınlamaktayız. Artık son şanstır. MÇD’nin Tarafsız ve siyaset dış olduğunu üç yıldır tekrarlamaktayız  MÇD’nin tek taraf olduğu Çevredir  uzatılan her ele destek veririz çevrecilik ve derneğimizde kimsenin siyasi görüşü önemli değildir. Derneğimiz dışında kalır.Tek görüş doğa ve çevrenin korunması için duyarlı olup hep birlikte çalışmaktır. Değer verme saygı duyma karşılıklıdır.

MÇD OLARAK ÇAĞRIMIZ;

Sayın Çevreye duyarlı Marmaris Yaşayanlarımız ve yöneticilerimiz,

EĞER,Marmaris ve doğası sizce önemli ise,

EĞER,Marmaris’i çocuklarınıza miras bırakmak istiyorsanız,