MÇD ve Muğla Su Ürünleri Fakültesi Muğla Valiliğinde..

marmaris çevrecileri derneği

MÇD ve Muğla Su Ürünleri Fakültesi Muğla Valiliğini ziyaret ederek Marmaris Körfez çalışması hakkında bilgi vererek rapor sundular.

MÇD Başkanı Ahmet Kutengin İle  Muğla Su Ürünleri Fakültesinden Prof Dr.Ahmet Nuri Tarkan Muğla Valiliğine yaptıkları ziyarette, Marmaris te bu güne kadar yapılan ve  25 Ağustosta 4. Etabı yapılacak olan Marmaris Körfezi çalışmalarının bilgilerini kapsayan MÇD Tarafından hazırlanmış olan Rapor Dosyasını Muğla Valisi Sayın Fatih Şahine sunulmak üzere Çevre ve  Ormandan sorumlu Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Ali Barışa sundular.

Ahmet Kutengin, Su Ürünleri Fakültesi ile yapılmakta olan ve 12 ay sürecek çalışmaları kapsayan raporu açıklamasında;

‘Bu rapor dosyası içinde bulunan bilgiler, Üniversite ile yapılmış olan Protokol dahil Projedeki MÇD ‘nin rolü bilgileri,  Üniversitenin Marmaris Körfezine ait Proje ile ilgili ihtiyaçlar, ön görülen çalışma planı, Üniversiteye ait Marmaris için hazırlanan çevre ve körfez çalışmalarına ait bilimsel projeleri kapsamaktadır. Sayın Valimize ve size sunulan  bu rapor dosyası aynı zamanda MÇD tarafından Marmaris’te bulunan başta Kaymakamlık ve Belediyeler olmak üzere T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Marmaris’ te bulunan  22 kuruluş ve özel sektöre de dağıtılarak, birlik beraberlik içinde Marmaris’in yarınları için  Üniversite tarafından yapılmakta olan çalışmalar hakkındaki   görüşleri  menfi, müspet ve önerileri maddi manevi desteklerinin ne şekilde olabileceği ön bilgileri verilerek, çalışmaların ve organizasyonların devamı ve ışık tutması için yazılı olarak  talep edilmiştir’ dedi.

Prof.Dr Ahmet Nuri Tarkan;

Su Ürünleri Fakültesi hakkında bilgi vererek Üniversitenin bu gibi Projelerde deki çalışma sistemi , bu güne kadar denizlerde gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar, Üniversitenin ihtiyaçları, karşılaşılan zorluklar ve Üniversite tarafından yapılan çalışmalarda ve Projelerde elde edilen ve edilecek başarılar ile Üniversitenin isminin duyurulmasında prestij kazanmasında bölümlerin oynadıkları rolün öneminden bahsederek;

‘Prof Dr Ahmet Nuri Tarkan olarak  Üniversitenin eski dekanı  ve şimdide bir öğretim görevlisi olarak anlayışımız, kurumlarda ve Üniversitelerde kişilerin değil kurumların önemli olduğunu dolayısı ile Üniversitenin de herkese ait olduğu ,korunması ve gerçekleştirdiği ve sonuçlandırdığı projeler ile isminin yüceltilmesi gerekliliği inancındayız. Muğla Bölgesi olarak etrafımızda bulunan ve  sadece Marmaris değil Fethiye ,Bodrum ve bir çok koy ,ve körfez de de bu gibi araştırmaların yapılması gerekir. Marmaris te MÇD vasıtası ile kişi ve kuruluşlar tarafından destekleniyoruz ve bu araştırmaları yapabiliyoruz. Diğer bölgelerde de kurumlar ve kişi ve derneklerin MÇD ‘nin yaptığı gibi  Üniversitelerin desteklenmesi bilimsel çalışmaların sağlanması çevre olumsuzlukların , denizlerimizin ve su kaynaklarımızın korunması  göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.  Dolayısıyla  yönetimler  ve herkes tarafından Üniversitelerin ve bilimsel çalışmaların bu ülke için desteklenmesi gerektiği inancı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Ali Barış;

MÇD ve Prof Dr. Ahmet Nuri Tarkan tarafından verilen brifingi ayrıca sunulan rapor dosyasını Sayın Vali Fatih Şahin ile paylaşılacağını, MÇD ve Üniversitenin konumlarından ve çalışmalarından haberdar ve bilgi sahibi olmalarının yararlı olacağını raporun incelendikten sonra tekrar bir araya gelineceğini , Sivil Toplum Kuruluşlarının, çevreci derneklerin icraatlarını, İç İşleri Bakanlığına bağlı , dernekler yasası  ve tüzel kişiliği ve yasal çerçevede , dolayısıyla Üniversiteler desteği  ile bilimsel çalışmaların yarattığı ciddiyet ve güvence ile olumlu sonuçlar almanın kolaylaşacağını belirtti. MÇD ‘ verdiği destekten dolayı teşekkür etti..