MÇD ve TURMEPA BULUŞMASI

marmaris çevrecileri derneği

MÇD Marmaris için, Muğla Üniversitesi ve Rotary den sonra

Turmepa ile de birliktelikte  çalışma adımlarını atıyor.

Marmaris Çevrecileri Derneği çalışmaları konusunda  ve  bilgi alışverişi için 19/Ağustos/2011 Cuma günü  MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, Başkan Yardımcısı Taner Çamkır ile TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Gürhan Günal  bir toplantı gerçekleştirdiler.

Ahmet Kutengin ,Toplantıda MÇD Çalışma sistemi yapılan, etkinlikler, Projeler, Marmaris ‘in çevresel sorunları ve Muğla Üniversitesi ile yapılan Protokol ile  Üniversite çalışmaları hakkında TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Gürhan Günal’a  bilgi verdi.

Gürhan Günal ise TURMEPA’nın  yakın  ve orta vadede de ki  Projeleri Mavi Kart Projesine ait Teknik bilgi, uyarlamalardan örnekler, karşılaşılan sorunlar , uyarlanan bölgeler  ve elde edilen sonuçları hakkında  bilgi vererek MÇD ,TURMEPA İşbirliği ile neler yapılabileceği, aynı amaç için müşterek çalışmanın sağlayacağı faydaların ön tespitlerini yaptılar.

Ahmet Kutengin , TURMEPANIN verdiği bilgiler doğrultusunda Mavi Kart konusunda uygulama yapılmakta olan bölgeleri dolaşarak Mavi Kart  sistemini yerinde incelemenin gerekliliği, dolayısıyla sistemin işleyişi hakkında Marmaris için bilgi sahibi olunacağını, bilahare  Mavi Kart sisteminin tanıtımında ve uygulanmasında  kurum ve ilgililere bilimsel ve teknik destek vermenin daha sağlıklı  olacağını  belirterek, bundan böyle  MÇD  ve TURMEPA  arasında gerek yazışmalar gerekse etkinlik projeleri ile devamlı irtibat halinde olmalarının Marmaris için yapılacak çalışmalara da ışık tutacağında hemfikir olduklarını ve  ikinci bir toplantıya kadar  bir plan program belirlemenin yararlı olacağında birleştiler.