MÇD’nin iddiası; “Keçi Adası Kiralandı”

Ahmet Kutengin keçi adası kiralandı

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında bahsettiği Keçi Adasında yapılacak bilimsel çalışma hakkında bugün bir açıklamada bulundu.
24 Mart Cumartesi günü Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin tarafından düzenlenen basın toplantısında Marmaris Keçi Adası hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bir yazı gönderildiği ifade edilmişti.
Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Kutengin İçmeler’de bulunan Seyir Tepesi’nde yaptığı açıklamada, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Müdürlüğü sitesinde yer alan 5 Ocak 2012 itibari ile tarafınızdan 10 yıllık kiralanma usulüne göre ihale edilen Marmaris Keçi Adasının şartnamesi ve “yalnızca bilimsel çalışmalar yapılabilir ”maddeleri hakkında gerekli bilgiler edinmek üzere bakanlığa yazı gönderdiklerini dile getirdi.
Ahmet Kutengin; keçi adasının hangi firma tarafından kiralandığını bilhassa da ne gibi bilimsel çalışmalar yapılacağını bilmek istediklerini kaydederek bu konuyu takip ettiklerini belirtti. Kutengin açıklamada; “Bunu duyunca tüm Marmaris bitti şimdi sıra adalara mı geldi diye endişelendik ve kıyı emniyet müdürlüğüne yazı yazdık. Bunu bir sürprizle karşılaşmama adına yaptık. Çünkü bir sabah kalkıp başlayan inşaatı görüyorsunuz bunu araştırıp yasal itirazları yapana kadar iş işten geçmiş oluyor” dedi.

Başkan Kutengin “bir sabah uyandığımızda bu adada inşaat yapılırken görmek istemiyoruz” diyerek konu hakkında kendilerine bilgi verilmesi halinde “doğa korumaya ve bilimsel çalışmaya varız dedi.”Yapılan bu kiralama işi ile ilgili İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren’le de görüşeceğiz. Biliyorsunuz ülkemizde belli başlı işler belirli makamları da aşabiliyor. Eğer bu kiralama gerçekten bilimsel bir araştırma için yapılmışsa biz varız” dedi.