Ormanı Çöplük Yaptılar

Marmaris Çevrecileri Derneği, Armutalan’da orman içine atılan moloz ve otel atıkları ile ormanlık alanı çöplüğe çevirenleri arıyor.

Önceki akşam özel bir televizyon kanalında yayınlanan yorumsuz haberi ihbar olarak değerlendiren Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ormanlık alanı, bir otel tadilatından çıktığı açıkça belli olan inşaat molozu, kullanılmış eşyalar ve ambalaj atıkları ile dolduran çevre katillerini tespit etmek, haklarında gerekli yasal işlemin yapılmasını sağlamak maksadı ile bölgeye giden MÇD başkanı Kutengin, burada çektiği fotoğrafları ve şikayet dilekçesini Armutalan Belediye Başkanlığı’na teslim etti.

Belediye tarafından yapılacak işlere, destek te olacaklarını söyleyen Kutengin, belediye yetkililerinin derhal duruma müdahale ederek gerekli temizlik işlemlerine başlayacağını ve bu çöpleri bölgeye atanları tespit ederek haklarında yasal işlemin yapılacağını söyledi.

Marmaris Güncel’e bir açıklama yapan MÇD Başkanı Ahmet Kutengin konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

“Önceki akşam bir televizyon kanalında izlediğimiz görüntüler üzerine durumu yerinde görmek için aynı tv kanalının kameramanı ile bir kez daha bölgeye gittik. Gördüklerimiz içler acısı bir durumdu. Bir otel tadilatı sonrası çıktığı açıkça belli olan inşaat atıkları, otel eşyaları ve ambalaj malzemeleri gelişigüzel olarak ormanlık alana atılmıştı. Kirlenmenin yanısıra her an bir orman yangını tehlikesi de taşıyan durumun derhal fotoğraflarını çekerek, bir yazı ile Armutalan Belediye Başkanlığı’na bildirdik. Belediye başkanlığı duruma acilen müdahale edilerek bölgenin temizleneceğini ve yapanların tespiti sonrasında gerekli yasal işlemin yapılacağını söyledi. Şimdi konunun takipçisi olarak bu katliamı yapanların bir an önce tespit edilmesini ve kamuoyuna teşhir edilerek cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi. (İLHAN BARLAS)