'''ÇEVRECİLİK ANLAYIŞIMIZDA KAPIMIZ, SİYASET DIŞI VE TARAFSIZLIK İLKESİNDE OLAN HERKESE AÇIKTIR'''

Sahil Güvenlik personeline Marmaris Körfezi’nin son durumu hakkında bilgi verildi

marmaris sahil guvenlik personeli

Marmaris Çevrecileri Derneği ve Muğla Üniversitesi işbirliği ile yapılan Marmaris Körfezi analiz çalışmaları hakkında Marmaris Sahil Grup Komutanlığı personeline bir brifing verildi.

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan ile Yrd. Doç Dr. Nedim Özdemir’in yapılan çalışmalar hakkında birer sunum yaptığı toplantıya Marmaris Sahil Grup Komutanı SG Albay Fatih Erhan’ın yanı sıra komutanlıkta görevli bot komutanları ile birlik personeli katıldı.

Katılımcılar, sunumdan önce Marmaris Sahil Grup Komutanlığı’nın faaliyetlerini içeren bir vidyo izlediler. Vidyoda Sisam Adasının güneyinden Fethiye Yassıca Adasına kadar olan sorumluluk bölgesinde, Marmaris Sahil Grup Komutanlığı’nın faaliyetlerinden örnekler sunuldu. Komutanlığın dönem içerisinde kaçak yakıt kontrolu, yasa dışı avcılık, yasa dışı göçmen operasyonları, arama kurtarma faaliyetleri ve deniz kirliliği kontrolu ile ilgili faaliyetlerinden örneklerin sunulduğu vidyo gösterisinin ardından sunuma geçildi.

MÇD adına Marmaris Güncel Haber’in izlediği toplantıda açılış konuşmasını yapan MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, MÇD ile Muğla Üniversitesi arasında yapılan protokol ile ilgili bilgi verdikten sonra, Yrd. DoçDr. Nedim Özdemir, katılımcılara “Marmaris Körfezi Ölüyor mu?” ve “Körfezi Kirleten Kaynaklar” İsimli sunumlarını slayt gösterileri eşliğinde sundu.

Özdemir sunumunda eğitimin önemine dikkat çekerken, faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığında yaptıkları bu brifing ile başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan da bilim adamı olduklarını ve bildikleri her şeyi paylaşmak zorunda olduklarını söylerken bu konuda hiçbir yerden baskı görmediklerinin altını çizdi.

Tarkan, Muğla Üniversitesi’nin kıt olanaklarının yanı sıra, MÇD’nin sağladığı lojistik destek sayesinde Marmaris’in tarihinde ilk kez böylesine kapsamlı bir çalışma yapıldığını anlattıktan sonra, “Bakanlık burası “Az Hassas bölge” diyor, oysa biz buranın “Hassas Bölge” olduğunu düşünüyoruz, biz 14 kişilik bir ekiple 18 ayrı noktadan aldığımız veriler ışığında bilimsel bir değerlendirme yaparken, bakanlık körfezin yalnızca iyi bir şekilde denetlendiğini söylemekle yetiniyor ve bize 1990 yılında 5 ayrı noktadan alınan verileri örnek gösteriyor.

Ayrıca biz Marmaris belediyesine körfezin kirletildiği ihbarında bulunurken, belediye yetkilileri bize “biz kirletmiyoruz” diyorlar bu yüzden artık bu tür polemiklere girmek istemiyoruz, Marmaris plajlarındaki coliform değerlerinin gerçek rakamlarını da şimdilik sırf bu yüzden açıklamayı uygun bulmuyoruz. Marmaris Körfezi’ndeki çalışmalar birinci yılını doldurduğunda körfezin 20 yıl sonraki fotoğrafını çekebileceğiz” dedi.

Sunum sonrasında konuşmacılara teşekkür eden Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Albay Fatih Erhan, sunumu son derece yararlı bulduklarını ve bundan sonraki dönemlerde daha da fazla personel katılımı ile bu tür toplantıları sürdürmek istediklerini söyledi. (İLHAN BARLAS)

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir