“Tabiata Saygı Aklın Vicdanıdır” (Atatürk)

tabiata saygi aklin vicdanidir

Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ı ziyaret ederek müşterek projelerde destek isteyen ve Aldoğan’dan destek sözü alan Marmaris Çevreciler Derneği çalışmalarına başladı. İlk olarak Marmaris Sabancı Lisesi’nin dış cephesinde bulunan reklam panoları bölümüne büyük boyutlarda bir çevre ikaz panosu asıldı. Kaymakam Alaattin Serdar Polat’ın olurları bu bölgeye asıldığını bildiren dernek başkanı Ahmet Kutengin, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Züleyha Aldoğan’ı ziyaret ederek planladığımız projelerimiz hakkında kendisine bilgi vermiştik. Bizlerin her türlü somut projede yanımızda olacağını bildiren Aldoğan’a teşekkürü bir borç biliyorum. İlk iş olarak hazırladığımız dev boyutlardaki çevre ikaz panosunu bu bölgeye asıyoruz. Önümüzdeki hafta, yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, Marmaris’teki bütün okulların kantinlerine ve okul yönetimlerinin uygun gördükleri bölgelere “Çevre Uyarı” afişlerimizi asacağız. Bu konuda da Sayın Aldoğan’dan gerekli izinleri aldık. Daha sonra da, Marmaris Ticaret Odası’nın destekleri ile hazırladığımız çevre uyarı levhalarını Marmaris’in 16 değişik noktasına Marmaris belediyesi imkanları ile yerleştireceğiz. Kentimizi yönetenlerin çevreye daha duyarlı olunması konusundaki çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çevre ikaz panosunu, asıldıktan sonra yerinde denetleyen Milli Eiğitim Müdürlüğü AR-GE sorumlusu Ufuk Bahadır da, Marmaris Çevrecileri Derneği ile yürüttükleri ortak çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtti ve “Yalnız MÇD ile değil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşımıza gelen her türlü somut projede, bütün sivil toplum örgütleri birlikte çalışmaya hazırız.” Dedi.